Maisbouw

Maisoogst:

Op het gebied van de maisoogst is loonbedrijf Jonker uw juiste partner, wij kunnen u namelijk van dienst zijn met alle werkzaamheden ten behoeve van uw maisteelt.

Bouwland bemesten we met onze Vervaet uitgerust met een bouwland bemester, ook het mest transport kunnen we voor u regelen voor percelen op afstand. Ploegen en het zaaibed klaar maken, het mais zaaien doen wij met een maiszaaier met een werkbreedte van 6 rijen hierbij kan ook kunstmest worden toegevoegd. Hierna kunnen wij de mais eggen of schoffelen om de eerste onkruid druk weg te nemen. De verdere onkruidbestrijding met een veldspuit voeren wij ook voor u uit voor een goede ontwikkeling van het gewas.

Als laatste wordt de mais gehakseld, het transport naar de bult gebeurd met de Siwa 200 silagewagens of dubbeldoelwagens met meelopend gestuurde assen met grote banden. Ook voor percelen op afstand kunnen wij extra wagens inzetten. Op de maiskuil staat een zware Cat 924G shovel om de mais aan te rijden voor een goede verdichting van uw maiskuil.